Właściwości redukujących cukrów prostych nie można udowodnić w:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 3 of 10
3. Pytania
W wyniku reakcji łańcuchowej D-rybozy z etanolem powstaje:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 4 of 10
4. Pytania
Reakcja fruktozy z kwasem octowym jest reakcją:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 5 of 10
5. Pytania
W wyniku reakcji ɑ-D-glukopiranozy z metanolem powstaje:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 6 of 10
6. Pytania
Miazgę owocową o dużej zawartości fruktozy poddano fermentacji alkoholowej w warunkach beztlenowych z udziałem drożdży. Zaobserwowano:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 7 of 10
7. Pytania
W wyniku fermentacji glukozy w warunkach beztlenowych z udziałem bakterii mlekowych powstaje:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 8 of 10
8. Pytania
Do reakcji całkowitej redukcji 1 mola glukozy wodorem potrzeba:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 9 of 10
9. Pytania
Do reakcji całkowitej estryfikacji 1 mola α-D-galaktopiranozy za pomocą kwasu octowego potrzeba:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Pytania 10 of 10
10. Pytania
W czasie reakcji α-D-glukopiranozy z metanolem prowadzącej do powstania glikozydu, reakcji ulega:
Odpowiedź prawidłowa
Odpowiedź nieprawidłowa
Cookies
„Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.”
Przeczytaj naszą Politykę Prywatności